T-Mobile Laat Klanten Onbeperkt Muziek Streamen

T-MobileT-Mobile laat klanten vanaf deze week onbeperkt muziek streamen buiten hun bundel om. T-Mobile gaat daarmee tegen de Nederlandse wet in.

Volgens T-Mobile willen klanten graag muziek streamen op hun mobiel via diensten als Spotify, Deezer en Apple Music. Volgens een onderzoek zijn klanten echter bang dat ze hun datalimiet overtreden, waardoor 60 procent van de consumenten alleen over een WiFi-netwerk streamen en slechts in 12 procent over 3G of 4G. “Wij willen onze klanten niet langer beperken, vandaar dat wij dit nu gaan doen’‘, zegt Tisha van Lammeren, directeur comsumentenmarketing.

Het gratis streamen van muziek gaat deze week in voor nieuwe en bestaande klanten met een abonnement van minstens 6GB per maand. Ongeveer de helft van de nieuwe T-Mobile klanten zou voor een abonnement kiezen met minimaal 6GB data, aldus Tisha van Lammeren. Gratis streamen is mogelijk via Deezer, Napster, Tidal en Spotify. Deze diensten zijn goed voor 80 procent van het gebruik.

Het gratis streamen is echter in strijd met de wettelijke netneutraliteit. De Tweede Kamer heeft al in 2011 een wet aangenomen die de netneutraliteit garandeert. T-Mobile beklemtoont dat de dienst wél volledig in overeenstemming is met het Europees recht en dat T-Mobile als het nodig is zal vechten voor de klanten.

via [ad.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.