Facebook Maakt Flink Meer Winst In Eerste Kwartaal

facebookFacebook heeft in een kwartaalverslag bekendgemaakt dat het bedrijf meer dan 3 miljard dollar winst heeft gemaakt. Ook heeft Facebook al bijna 2 miljard actieve gebruikers en neemt het bedrijf 3000 extra mensen aan om lugubere video’s offline te halen.

Facebook voorspelde vorig jaar dat de groei van het bedrijf in 2017 zal afnemen, omdat er niet meer mogelijkheden zijn om meer advertenties te tonen. Tot nu toe zien we echter het tegenovergestelde, met een advertentieomzet van maar liefst 7,8 miljard dollar, tegenover 5,2 miljard een jaar geleden. 85 procent van de advertentieomzet is te danken aan mobiele gebruikers.

Het aantal maandelijks actieve gebruikers is gegroeid naar 1,94 miljard. Hiervan zijn 1,28 miljard dagelijks actief. Volgend kwartaal zal Facebook de mijlpaal van 2 miljard maandelijks actieve gebruikers bereiken.

Facebook actieve gebruikers

Facebook liet ook weten dat het bedrijf 3000 extra medewerkers gaat aannemen die onder andere live video’s gaan monitoren. Op deze manier kan Facebook sneller lugubere en ongewenste video’s verwijderen.

via [emerce]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.