OnePlus Gaat Lek In Systeemapp Oplossen Via OTA-update

oneplus-3tEerder schreven wij over een gevonden lek in een systeem-app die aanwezig is op OnePlus-toestellen. Hierdoor zou het voor kwaadaardigen mogelijk zijn om onopgemerkt root-toegang te krijgen tot een toestel. OnePlus heeft nu via het OnePlus-forum aangegeven dat ze de roottoegang uit de app zullen verwijderen via een OTA-update.

Beveiligingsonderzoeker Elliot Anderson ontdekte eerder een kwetsbaarheid in de voorgeïnstalleerde app ‘EngineerMode’. Deze app is aanwezig op de OnePlus 3, OnePlus 3T en de OnePlus 5. Kwaadwilligen zouden de kwetsbaarheid kunnen misbruiken om root-toegang op het toestel te verkrijgen. OnePlus heeft via een forumbericht nu laten weten dat het bedrijf deze roottoegang uit de systeemapp zal verwijderen.

Ook schrijft OnePlus dat ze de onrust begrijpen, maar dat het niet zomaar mogelijk is om root-toegang te krijgen. Een kwaadwillende zou namelijk fysiek toegang tot een toestel moeten hebben om een toestel te rooten. Om root-toegang te verkrijgen via ADB zou usb-debugging aan moeten staan. Dit staat standaard uitgeschakeld.

Om de zorgen van gebruikers weg te nemen zal OnePlus de roottoegang via ADB uit de systeemapp halen via een OTA-update. Wanneer deze OTA-update zal worden uitgerold is nog onduidelijk.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.