Google Heeft 22 Malafide “Zaklamp”-apps Uit Play Store Verwijderd

Android MalwareGoogle heeft 22 malafide applicaties uit de Google Play Store gehaald, nadat bleek dat deze apps smartphones ongewenst voorzagen van advertenties. Het gaat onder andere om zaklamp-apps, maar ook om wat “nuttigere” apps, zoals een app om gesprekken mee op te nemen. Dit schrijft het beveiligingsbedrijf Check Point in een artikel op hun blog.

De gevonden apps zijn voorzien van zogenaamde “adware”, wat ervoor zorgt dat gebruikers ongewenste pop-ups van reclame te zien krijgen. In sommige gevallen moeten gebruikers eerst op reclame klikken voordat zij een inkomende oproep kunnen beantwoorden. De ontwikkelaars van deze apps proberen op deze manier zoveel mogelijk geld te verdienen.

In veel gevallen zorgde de malware er zelfs voor dat het icoontje van de app niet zichtbaar was op de homescreen. Hierdoor konden onervaren Android-gebruikers de malafide-app niet verwijderen. Volgens Check Point zijn de apps tussen de 1,5 miljoen en 7,6 miljoen keer gedownload.

Dit is niets anders dan een kwaadwillende actie, die geen ander doel heeft dan gebruikers te omzeilen, aldus de onderzoekers.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.