OnePlus 6 Te Ontgrendelen Met Foto Van Gezicht

OnePlus-6-headerDe Face Unlock-functie van de OnePlus 6 is vrij eenvoudig te foppen met een foto. Dit blijkt uit een test van Nederlander Rik van Duijn. Hij printte een foto van zijn eigen gezicht op een a4’tje en hield deze voor zijn hoofd. Na enkele pogingen ontgrendelde de smartphone.

Dat de Face Unlock-functie niet net zo veilig is als de vingerafdrukscanner wisten we eigenlijk al. Toch focussen fabrikanten zich steeds meer op het ontgrendelen via gezichtsherkenning. Rik van Duijn demonstreert in een tweet echter dat gezichtsherkenning nog steeds vrij eenvoudig te omzeilen is, zolang je een foto van de eigenaar in je bezit hebt. Print het gezicht van de eigenaar op een a4’tje en hou deze voor je hoofd. Het ontgrendelen werkt zelfs met een zwart-wit foto.

ontgrendel-oneplus-6-met-foto

De Face Unlock-functie van OnePlus werkt erg snel, omdat de smartphone alleen gebruik maakt van de camera. Doordat er geen andere sensoren worden gebruikt is de functie echter wel minder veilig dan een pincode of een vingerafdruk. Apple maakt bijvoorbeeld gebruik van extra sensoren, waardoor het niet mogelijk is om de iPhone X te ontgrendelen met een foto op een a4’tje.

Een woordvoerder van OnePlus heeft aangegeven de bevindingen te onderzoeken, maar benadrukt ook dat Face Unlock een optie voor gemak is en niet voor veiligheid.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.