5 Miljoen Nederlanders Gebruiken Spotify

SpotifyUit nieuwe cijfers van marktonderzoeker GfK blijkt dat het aantal Nederlandse Spotify-gebruikers die de dienst maandelijks gebruiken is gestegen tot boven de 5 miljoen. Meer dan de helft van alle Nederlanders maken gebruik van een muziekstreaming-dienst.

Spotify is vooral populair onder jongeren tussen 13 en 24 jaar. Bijna tweederde maakt maandelijks gebruik van de dienst. In de leeftijdscategorie 20 tot 49 jaar luisteren bijna drie op de tien naar Spotify. De helft hiervan heeft een betaald premiumabonnement. Van de vijftigplussers maakt 22 procent gebruik van Spotify.

Het aantal maandelijkse Nederlandse Spotify-gebruikers is dit jaar met een miljoen gegroeid naar 5,24 miljoen. Ongeveer een derde van alle Nederlanders maakt nu gebruik van Spotify. 51 procent van de Nederlanders streamt nu muziek via een streamingdienst, zoals Spotify, Apple Music, Google Play, Deezer en Soundcloud. Google Play telt 1,1 miljoen maandelijkse gebruikers en Soundcloud 1 miljoen. Als het gaat om streamen van muziek is Spotify nog altijd de grootste. Wereldwijd telt Spotify 191 miljoen gebruikers.

via [ad.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.