Zuid-Korea Heeft Als Eerste Land Een 5G-netwerk

5G netwerkSmartphonegebruikers in Zuid-Korea kunnen vanaf nu gebruikmaken van 5G-internet. De provider SK Telecom heeft nu namelijk een 5G-netwerk met landelijke dekken. Zuid-Korea is het eerste land met een 5G-netwerk.

In sommige landen is in bepaalde gebieden al een tijdje 5G-dekking beschikbaar, maar Zuid-Korea heeft als eerste landelijke 5G-dekking. 5G is de opvolger van 4G en is ongeveer 20 keer zo snel. Hierdoor is het in theorie mogelijk om films met 20 gigabit per seconde te bekijken. Streamen van 4K-films is hierdoor geen enkel probleem. Daarnaast is de bandbreedte van 5G veel groter, waardoor er tientallen miljoenen apparaten op kunnen worden aangesloten. Dit is vooral ideaal voor “internet der dingen”.

Een derde pluspunt van 5G is de minimale vertraging van de mobiele communicatie. Zo kent 4G nog een vertraging van ongeveer 50 milliseconde tussen een actie en reactie, maar bij 5G is dit 1 tot 2 milliseconde. Minder vertraging maakt het mogelijk om bijvoorbeeld in realtime vanaf Nederland een robot te besturen in Zuid-Korea.

In Nederland zijn telecomproviders zich ook aan het voorbereiden op 5G. Het is de bedoeling dat Den Haag in 2020 5G-dekking krijgt. Op landelijke dekking zullen we nog een paar jaar moeten wachten.

via [ad]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.