Huawei Introduceert Eigen Besturingssysteem HarmonyOS

HarmonyOS-HuaweiHuawei heeft tijdens een ontwikkelaarsconferentie een eigen opensource-besturingssysteem aangekondigd. In China heet het besturingssysteem HongmenOS en buiten China HarmonyOS. Volgens Huawei werkt HarmonyOS sneller dan Android.

HarmonyOS komt dit jaar naar schermapparaten zoals tv’s, maar het is volgens Huawei niet de bedoeling om Android te vervangen. HarmonyOS is gemaakt voor iot-apparaten en andere hardware en is in tegenstelling tot Android niet gebaseerd op de Linux-kernel, maar op een microkernel. Huawei claimt dat HarmonyOS dankzij een ‘deterministic latency engine‘ vloeiender werkt dan Android.

In China zullen later dit jaar de eerste tv’s met HarmonyOS worden aangekondigd. De komende jaren zullen ook wearables, multimediasystemen voor auto’s en andere apparaten op de markt verschijnen die draaien op Huawei’s besturingssysteem. Dan zal het besturingssysteem ook buiten China worden gebruikt. HarmonyOS is ook geschikt voor smartphones, maar het is onduidelijk of Huawei al aan een HarmonyOS-smartphone werkt. De CEO van Huawei heeft eerder al aangegeven dat het bedrijf liever Android blijft gebruiken op zijn smartphones.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.