Opening Nederlandse Xiaomi Mi Stores Uitgesteld

Xiaomi-LogoXiaomi heeft de opening van de Mi Stores in Nederland tijdelijk gepauzeerd. Het bedrijf is momenteel met Nederlandse partners in gesprek over de mogelijkheden.

Xiaomi is steeds actiever in Europa en het bedrijf liet eerder dit jaar weten in Nederland fysieke winkels te willen openen. Het gaat hierbij om winkels die te vergelijken zijn met de winkels van Samsung en Apple. De eerste winkels zullen worden geopend in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.

De laatste maanden horen we echter weinig meer over deze winkels en tijdens een evenement in Madrid heeft AndroidWorld te horen gekregen dat het project momenteel gepauzeerd is. Xiaomi kon nog niet vertellen wanneer de eerste Mi Stores worden geopend. De winkels zijn niet geschrapt, maar Xiaomi is nog opzoek naar partners.

“Momenteel zijn we nog op zoek naar de juiste partners en zijn we nog volop in gesprek met partijen”, zegt Abi Go, senior product marketing manager.

In de Mi Stores zal Xiaomi niet alleen smartphones aanbieden, maar ook wearables, stofzuigers, elektrische scooters en veel andere producten van het bedrijf.

“We willen zoveel mogelijk van onze producten op de wereldwijde markt brengen, en niet alleen in China, maar het kost tijd om al die producten aan te passen aan de noden van alle gebruikers wereldwijd. Daar zijn we nu volop mee bezig, maar het is belangrijk om te onderzoeken welke producten het meest interessant zijn voor de verschillende markten.”

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *