OnePlus-klanten Slachtoffer Van Beveiligingslek

OnePlus_7_Mirror_Blue-blauwVerschillende mensen die in het bezit zijn van een OnePlus-smartphone hebben een melding ontvangen waarin staat dat ze slachtoffer zijn geworden van een beveiligingslek. Hierbij zijn persoonlijke gegevens uitgelekt. Hoeveel mensen slachtoffer zijn geworden onduidelijk.

In de waarschuwing die gebruikers ontvangen staat dat OnePlus de persoonsgegevens onvoldoende heeft beveiligd en dat externe partijen hierdoor toegang hebben gekregen tot de database. Het wachtwoord en de creditcard gegevens zouden veilig zijn, maar het lek zou wel toegang hebben gegeven tot de naam, telefoonnummer, e-mail en de adresgegevens van mensen die bij OnePlus een bestelling hebben geplaatst.

Het is onduidelijk van hoeveel mensen gegevens zijn uitgelekt, maar alle slachtoffers zouden inmiddels een waarschuwing hebben ontvangen.

OnePlus_datalek

Het is overigens niet voor het eerst dat OnePlus is getroffen door een beveiligingslek. Zo lekte in 2018 al eens informatie uit van 40.000 klanten, waaronder creditcard gegevens.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.