SIM Only Vergelijken Bespaart

SIM Only
Android telefoons steeds duurder
Waar een paar jaar geleden Android als de budget optie voor de iPhone werd gezien doen de prijzen tegenwoordig weinig meer onder vergeleken met Apple telefoons. De sinds kort verkrijgbare Sony Experia Z Ultra ligt in de winkel voor €699,-. In combinatie met een abonnement kun je deze telefoon ‘gratis’ krijgen, maar dat ‘gratis’ niet ‘voor niks’ betekent zien we hieronder.

Gratis telefoon betaald via je abonnement
Als voorbeeld nemen we één van de populairste Android toestellen van dit moment: de Samsung Galaxy S4. Bij KPN is dit toestel in combinatie met een abonnement zonder éénmalige extra kosten te krijgen. Als je een Alles in 1 mobiel premium abonnement van 2 jaar (onbeperkt bellen en SMS, 4GB data) neemt, krijg je voor €62,50 per maand de Galaxy S4 er ‘gratis’ bij. Als we uit gaan rekenen hoeveel je dan in totaal kwijt bent (dus inclusief aansluitkosten) komen we op: 24 x 62,50 + 29,95 (aansluitkosten) = €1529,95.

KPN: abonnement met toestel versus sim only en los toestel
We zouden dit ook graag vergelijken met de sim only optie van KPN, maar om onduidelijke redenen komen de sim only opties niet overeen met de abonnement opties qua minuten, sms, en mb’s. We vergelijken daarom de abonnement optie met 200 minuten, 200 SMS en 200mb inclusief Galaxy S4, met de sim only met los toestel variant waarbij je 200 minuten, 200 sms, en 100mb krijgt (100mb per maand minder dus). In het eerste geval komen we dan op 24 x 37,50 + 349,- (eenmalige toestelkosten) + 29,95 = €1278,95. Kopen we de telefoon dan los bij de goedkoopste aanbieder dan zijn we daarvoor €462,- inclusief verzendkosten kwijt (tweakers.net, waarmee het totaal in combinatie met KPN sim only uitkomt op 462 + 24 x 27,50 + 19,95 = &euro1141,95. Voor 100mb minder per maand bespaar je dus €137,-

Echt kosten besparen: sim only vergelijken
Om écht flink te besparen gaan we nog een stapje verder. We kiezen niet meer blind voor een provider die het toestel toevallig aanbiedt, in plaats daarvan gaan we het toestel zo goedkoop los kopen én een zo goedkoop mogelijk abonnement kiezen. Online kunnen we sim only vergelijken waarbij we opgeven dat we een sim only met 200 belminuten, 200 sms, en 200mb willen hebben. De vergelijker laat ons zien dat in dit geval Hollandsnieuwe de goedkoopste optie is, voor &euro12,- per maand (1 jarig abonnement, dus flexibeler!). In totaal komen we dan tot 24 x 12 + 10 + 462 = €760,-. Voor precies hetzelfde betalen we €518,95 minder door goed te vergelijken. Snel verdiend!

Conclusie
Door sim only te vergelijken kun je besparen op je mobiele kosten. In veel gevallen is het los kopen van een Android telefoon met een sim only abonnement goedkoper dan de abonnementsoptie. In ons eerste voorbeeld kwamen we bij KPN met ‘gratis’ Galaxy S4 (icm onbeperkt bellen en sms-en en 4GB) uit op €1529,95 in totaal over 2 jaar. Kopen we dit toestel los en kiezen de goedkoopste sim only optie dan komen we op €1430,75 en krijgen we daarvoor ook nog eens onbeperkt internet i.p.v. 4GB (Robin Mobile). In ons 2e voorbeeld met een kleiner abonnement werd er maar liefst €518,95 bespaard. De conclusie luidt dan ook: vergelijk de sim only opties, voordat je een abonnement inclusief toestel afsluit. Een besparing van 100 euro of meer is met een paar muisklikken zo binnen.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Bob schreef:

    Met een sim only ben je over het algemeen veel goed koper uit het licht er wel aan wel toestel welke actie er is bij de provider. Soms is met toestel voordelig maar dat mastel niet het geval meer. Tele2 is nog wel erg goedkoop die heeft nog prijzen uit 2010. Dit geld voor met toestel maar ook voor sim only zijn ze erg goed koop ik zat te kijken op belkostenwijzer voor een sim only er handig de site. Ik heb nu robin mobile lekker per maand opzeg baar en het is een duidelijk verhaal geen gedoe achter af

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.