Samsung en HTC Toestellen Verwijderd In 3DMark Wegens Benchmarkfraude?

Benchmark 3Dmarkt Samsung HTC
Een benchmark bedrijf kan aan de hand van een aantal tests een score geven aan een toestel waaraan te zien is hoe goed het toestel presteert. Veel smartphone toestellen met de hoge score komen van HTC en Samsung, maar Benchmarkmaker Futuremark heeft laten weten dat er een aantal toestellen uit de lijst zijn verwijderd vanwege “fraude”.

Volgens eerdere geruchten zijn er grote bedrijven zoals Samsung en HTC, die hun toestellen zo instellen dat er volop wordt gepresteerd als er een benchmark-app draait. Dit resulteert in een hogere score dan wat normale smartphone gebruikers echt ervaren, omdat de CPU niet zo snel draait op de momenten dat het toestel normaal wordt gebruikt.

Futuremark heeft besloten hier een eind aan te maken. Alle toestellen die “frauderen” tijdens het draaien van het 3Dmark-testprogramma zullen worden verwijderd uit de lijst. Wat opvalt is dat na dit bericht van Futuremark enkele toestellen van Samsung en HTC zijn verwijderd uit de lijst. Naar alle waarschijnlijkheid zullen deze toestellen dan ook de nieuwe regels hebben overschreden waardoor ze nu staan genoteerd als “delisted“. Het gaat om de HTC One en HTC One Mini en de Samsung toestellen Galaxy Note 10 en Galaxy Note 3. De lijst van alle mobiele toestellen zijn hier te vinden.

bron [webwereld]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.