Chinese Smartphonefabrikant Introduceert Smartphone Met 10.000mAh Accu

oukitel 10.000 mAh accuDe Chinese smartphonefabrikant Oukitel heeft een smartphone aangekondigd met een accu die normaal alleen in een tablet te vinden is. Dankzij deze accu moet de smartphone een volle week mee kunnen gaan op één acculading.

Smartphones worden steeds sneller en krijgen een steeds scherper display. De hardware die hiervoor nodig is verbruikt echter vrij veel stroom, waardoor de meeste smartphones niet veel langer meegaan dan één dag voordat de smartphone weer aan de lader moet.

Fabrikanten proberen de accuduur van smartphones te verlengen door energiezuinige hardware en software te ontwikkelen. Oukitel komt met een eigen oplossing. De Chinese fabrikant heeft namelijk een 10.000mAh accu in een smartphone geplaatst waardoor de smartphone maar liefst een week mee moet gaan op één acculading.

Oukitel heeft nog geen specificaties vrijgegeven, maar op een foto van een prototype is wel te zien dat de smartphone vrij dik is. Dit is vrij logisch aangezien de accu drie a vier keer zo groot is als de meest smartphone accu’s.

Het is nog niet bekend wanneer Oukitel de smartphone op de markt zal brengen.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *