PlayStation Mobile-telefoons door HTC

Sony heeft tijdens gamesbeurs E3 aangekondigd, dat HTC de PlayStation Mobile-smartphones gaat maken. Waren tot nu toe alleen smartphones van Sony zelf ‘PlayStation Certified’, mogen nu ook andere fabrikanten gebruik maken van het platform. Certified houd niks meer of minder in dan dat het apparaat dat ‘PlayStation Certified’ is, de games kan spelen die binnen het programma vallen. HTC is de eerste partij die ‘Playstation Certified’ apparaten gaat leveren. Wanneer precies? Dat is niet helemaal duidelijk.

Verder kondigde Sony nog iets aan, namelijk dat de PlayStation Suite (developer omgeving) is veranderd qua naam. Dit zal in het vervolg verder gaan onder de naam ‘PlayStation Mobile’. In april is er een bètaversie vrijgegeven van de PlayStation Mobile-sdk, dit was in de hoop dat ontwikkelaars zich zouden gaan interesseren voor het platform.

Eerdere samenwerking
Het is niet voor de eerste keer dat Sony en HTC samenwerken, zo heeft HTC ook de Xperia X1 gebouwd die door Sony in 2008 is gereleased. Naar verwachting komen de eerste PlayStation Mobile-smartphones nog dit jaar op de markt.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.