Malware voor Android neemt toe

Vaak wordt het losse toegangsbeleid van Google in hun app market gezien als een pluspunt, wat het ook wel is voor ontwikkelaars. Maar het neemt ook extra risico’s met zich mee. Zo is het aantal besmette Android-apps gestegen van 30.000 naar ongeveer 175.000 in het derde kwartaal. Deze malware richt zit vaak op de permissierollen op je smartphone oftewel waar de app allemaal bij mag komen. De getallen die hiervoor genoemd zijn, zijn niet enkel apps die via de Play store geïnstalleerd worden maar ook daarbuiten.

Vaak lijkt het om onschuldige apps te gaan maar die zich op de achtergrond bezig houden met andere dingen dan waar ze voor bedoeld zijn. Een tijdje terug werd er nog een Fransoos aangehouden voor het verspreiden van malware die ongevraagd sms’jes verstuurd.

Goede beveiligingssoftware
Om te voorkomen dat je problemen krijgt met malware kun je, je het beste wapenen met een goeie beveiligingsapp van het liefst een bekend merk. Waarom een bekend merk? Omdat het vaak de onbekende beveiligingsapps zijn die voorzien zijn van malware want ja, je installeert het toch om jezelf te beveiligen? Dan zal het wel goed zijn.

Nog iets wat je zelf kan doen is goed opletten welke permissies je geeft aan een app. Vertrouw je het niet? Installeer de app dan niet.

Bron: Trendmicro

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.