Review Wireless Charging Power Bank

Review-Wireless-Charging-Power-Bank-5Wat zou het fantastisch zijn als alles om je heen draadloos wordt opgeladen. Je laptop, je smartphone, je tablet en je smartwatch. En dat gebeurt dan automatisch, zonder dat je die apparaten ergens op hoeft te leggen. In de toekomst gaat dat zeker gebeuren, waarbij ook je koffiezetapparaat, televisie en printer, draadloos van stroom voorzien worden. Voor nu hebben we nog te maken met een soort tussenoplossing. Je moet je smartphone namelijk op een bepaald plaatje leggen, waarna de telefoon wordt opgeladen. In deze review wordt de Wireless Charging Power Bank onder handen genomen die Androidics van TelefoonhoesjesXL heeft ontvangen.

Inhoud
Review-Wireless-Charging-Power-Bank-3
Het vrijwel geheel zwarte doosje bevat de hoofdpersoon van het verhaal: de Wireless Charging Power Bank. Er wordt ook een handleiding meegeleverd en twee micro-USB kabels van verschillende lengtes; eentje van 0,3 meter en eentje van 1,5 meter.

Draadloos
De Wireless Charging Power Bank is, zoals de naam al doet vermoeden, een externe accu om je smartphone of tablet mee op te laden. Met de meegeleverde micro-USB kabel kun je een smartphone of tablet met de power bank koppelen. Maar het unieke aan deze accu is het feit dat er Qi is ingebouwd.

Met Qi wordt aangegeven dat een apparaat draadloos stroom kan leveren of van stroom voorzien kan worden. Deze Wireless Charging Power Bank kan dus zonder kabel toch stroom leveren aan je smartphone of tablet. Je legt de smartphone simpelweg op de power bank en de telefoon wordt direct opgeladen. Het scheelt weer een kabel die alleen maar in de weg kan zitten.

Review-Wireless-Charging-Power-Bank

Het draadloos opladen lijkt alleen handig te zijn tijdens het slapen gaan, omdat het opladen vrij lang duurt. Maar als je op vakantie bent kan deze power bank gewoon op een tafeltje gelegd worden. Je legt je telefoon op de power bank en klaar. Zonder gedoe met kabeltjes, is je telefoon nu aan het opladen. En als je je telefoon weer nodig hebt, pak je hem gewoon op.

Je telefoon moet uiteraard wel geschikt zijn om draadloos opgeladen te kunnen worden. Sommige smartphones hebben al een ingebouwde Qi module. Weer andere telefoons kunnen worden gecombineerd met een case waar dit is ingebouwd. Maar als je de achterkant van je smartphone kunt openen, dan kun je misschien gebruik maken van een speciale Wireless Charger Receiver Module. De universele versie maakt van iedere smartphone (waarbij de achterkant geopend kan worden) een draadloos oplaadbare telefoon.

Review-Wireless-Charging-Power-Bank-4

Deze module hebben we getest met de LG G3 en het werkt perfect. Het kabeltje van de module gaat dan wel in de micro-USB poort. Dus als je op de normale manier wil opladen, dan zal je dit kabeltje even los moeten halen. De wireless Qi module is overigens ook bij telefoonhoesjesxl te verkrijgen voor 12,95. Zo tover je snel je eigen Android-toestel om in een draadloos oplaadbare smartphone.

Ook voor de Samsung Galaxy S5 is een draadloze powerbank met Qi receiver geschikt, plaats daarbij wel een Samsung Galaxy S5 hoesje om het toestel, zodat de receiver niet goed zichtbaar is.

Kwaliteit
De bouwkwaliteit van deze Wireless Charging Power Bank is uitstekend. Hij voelt niet te zwaar of te licht, maar zit wel stevig in elkaar. De behuizing is van donkergrijs plastic. In het midden bovenop zit een ring van rubber. Deze ring zorgt ervoor dat je smartphone er niet makkelijk van afglijd.

Review-Wireless-Charging-Power-Bank-6

Aan de achterkant zijn twee poorten te vinden. Zo is er een poort met een mirco-USB ingang om de power bank weer opnieuw op te laden. En er is een USB-poort waar een tweede telefoon of tablet op aangesloten kan worden. Je kunt met deze Wireless Charging Power Bank dus twee apparaten tegelijk opladen.

Aan de voorzijde zit de aan-knop. Het is een soort touch-control. Met een ligt tikje op de aan-knop gaat de power bank aan. Ook kun je direct zien hoe vol de power bank nog is, dankzij de batterij indicator. Doe je zo’n 10 seconden niks, dan gaat de Wireless Charging Power Bank vanzelf uit. Dit werkt allemaal zeer prettig.

Review-Wireless-Charging-Power-Bank-8

De capaciteit van deze Wireless Charging Power Bank is 7000 mAh. Op zich voldoende om een smartphone twee keer mee op te laden. Doe je dat via een kabel, dan zou dat wel ongeveer gaan lukken. Maar doe je dit met de draadloze oplaadfunctie, dan zal je die 7000 mAh helaas niet gaan halen. Bij het draadloos opladen gaat er nogal veel energie verloren. Deze manier van opladen is namelijk niet erg efficiënt. Daarom mag je blij zijn als je smartphone hooguit één keer volledig opgeladen wordt.

Conclusie (voordelen/nadelen)
Een power bank voor onderweg is nooit een overbodige luxe. En eentje waarmee je twee apparaten tegelijk mee kan opladen, is ook wel fijn. Maar deze Wireless Charging Power Bank voegt daar nog eens draadloos opladen aan toe. Het grote voordeel is, dat het een kabel scheelt. Het grote nadeel is, dat opladen niet erg snel gaat. Daar zul je dus rekening mee moeten houden.

Review-Wireless-Charging-Power-Bank-7

Persoonlijk vind ik de huidige manier van draadloos opladen nog een gimmick. Het is geinig dat het er is, maar het is nog niet bepaald indrukwekkend. Tegenwoordig heb je al telefoons die razendsnel op kunnen laden. Ik denk dat mensen het er best voor over hebben om even een kabeltje te gebruiken, als dat betekend dat de batterij van hun telefoon binnen een minuut al voor 50% opgeladen is.

Dat betekend natuurlijk niet dat ik deze Wireless Charging Power Bank niet kan aanraden. Het is gewoon een zeer degelijke power bank met een extra functie. De capaciteit had misschien wat hoger gemogen (10.000 mAh was beter geweest), maar hij werkt uitstekend. Deze Wireless Charging Power Bank doet wat hij moet doen en biedt draadloos opladen als toetje.

Voordelen

  • twee apparaten tegelijk opladen
  • zeer degelijke bouw
  • werkte uitstekend
  • houden energielevel goed vast
  • minder gedoe met kabels

Nadelen

  • niet elke telefoon is geschikt (heeft Qi module nodig)
  • draadloos opladen is niet erg efficiënt

Prijs: €49,95

Meer info: https://www.telefoonhoesjesxl.nl/accessoires/draadloze-opladers/

Wireless QI Powerbank
Powerbank met draadloze oplaadfunctie
Grote capaciteit van 7000 mAh
Eenvoudig onderweg opladen zonder onhandige kabels
Input: DC 5V / 1A
Extra DC 5V/1A USB output voor het opladen van andere apparaten
Output QI: DC 5V/1A
Inclusief 2 micro-USB laadkabels (30 en 50 centimeter)
Afmetingen: 13,1 x 8,4 x 1,6 centimeter
Gewicht 200 gram
 

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.