“Stappentellers Net Zo Onnauwkeurig Als Smartphone Apps”

Fitbit-vs-Nike-Fuelband-vs-Jawbone-UPMensen die graag hun stappen en hoeveelheid verbrande calorieën bij willen houden hebben twee keuzes. Een app installeren op een smartphone of een officiële stappenteller aanschaffen van bijvoorbeeld Fitbit, Jawbone of Nike. Uit een onderzoek die gepubliceerd is in The Journal of the American Medical Association blijkt echter dat zowel de officiële stappentellers als de smartphone applicaties niet nauwkeurig zijn.

Onderzoekers hebben veertien mensen tien gadgets meegegeven die beloven de stappen nauwkeurig bij te houden. De personen droegen een pedometer om ieders middel, twee versnellingsmeters aan de broek-riem, drie metende armbanden aan de pols en vier smartphone applicaties op twee verschillende smartphones. Vervolgens werden de gebruikers op de loopband gezet om de stappen te tellen.

Na het onderzoek bleek dat de officiële stappentellers en smartphone apps alles behalve nauwkeurig zijn. Armbanden als de Nike Fuelband telden maar liefst gemiddeld 23 procent te weinig stappen. De smartphone applicaties deden het niet veel beter.

Toch zijn de stappentellers en applicaties niet nutteloos. De meeste mensen die de gadgets gebruiken willen namelijk niet precies weten of ze 1 kilometer of 1,2 kilometer hebben gelopen. De trendlijn is het interessantst. Je wilt zien of je vooruitgang boekt, en dat is nog prima bij te houden met dergelijke accessoires.

via [volkskrant]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.