Lenovo Gebruikt Voortaan Stock-Android

VIBE-UIDe Chinese fabrikant Lenovo neemt afscheid van zijn eigen Android-schil, Vibe UI. Voortaan zullen alle Lenovo-toestellen draaien op een stock-versie van Android.

Lenovo heeft aangegeven dat het bedrijf voortaan alleen nog de stock-versie van Android zal gebruiken. Hierdoor zijn toekomstige toestellen van de fabrikant niet meer uitgerust met de Vibe UI-schil. Lenovo heeft dit besluit genomen na veel klachten over teveel ‘bloatware’.

Anuj Sharma, hoofd van productmarketing, zegt in een reactie aan de website Gadgets 360 het volgende: “Wat we de afgelopen elf maanden gedaan hebben, is gekeken naar wat het perspectief van onze software is. We hebben gezien waar consumenten om vragen. Er was een bepaalde trend en om die reden hebben we besloten de Vibe Pure UI van onze telefoons te halen. Dus nu krijg je het stock Android waar consumenten om vragen.

Er zit geen Vibe UI meer in onze toekomst en we stappen volledig over naar de standaardversie van Android op al onze Lenovo-telefoons. Dit is vanuit zakelijk perspectief een gigantische transitie.

Lenovo zal nog wel bepaalde functies toevoegen, zoals bijvoorbeeld Dolby Atmos-technologie, maar de interface en de bloatware worden vervangen door de standaard Android-ervaring. Het overstappen naar de stock Android-ervaring kan vooral in Europa veel nieuwe klanten aantrekken.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.