Google Pixel-smartphones Ontvangen Slimme Funtie Om Accuduur Te Voorspellen

Google-Pixel-2-XL-smartphoneGoogle heeft een slimme functie toegevoegd aan de Google Pixel-smartphones, waarmee de accuduur beter te voorspellen is. De huidige manier voor het berekenen van de accuduur is vaak niet accuraat.

De accuduur van een smartphone is een erg belangrijke eigenschap en je wilt graag weten hoelang de accu nog meegaat voordat je de smartphone weer aan de lader moet hangen. Android-toestellen geven op dit moment al een indicatie van de accuduur, maar de Google Pixel-smartphones krijgen een slimmere batterijfunctie.

Voorheen was het zo dat de smartphone keek naar je gebruik tot dan toe, waarna de smartphone dit gebruik vervolgens doorberekende voor de rest van de energie. Maar als je de smartphone vervolgens in eens meer gebruik klopt deze voorspelling niet meer. De nieuwe batterijfunctie kijkt ook naar je dagelijkse gebruik. Op deze manier zal de voorspelde accuduur steeds accurater worden, omdat de smartphone op een gegeven moment weet op welke momenten je meer actief bent of bijvoorbeeld spellen speelt.

Het is nog onduidelijk of de nieuwe batterijfunctie ook naar andere smartphones zal worden uitgerold.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.