Huawei P10 Lite En Huawei P8 Krijgen Geen Android 8.0 (Oreo)

Android-8.0-OreoSlecht nieuws voor mensen met een Huawei P10 Lite of een Huawei P8 (2017). De klantenservice van Huawei heeft namelijk aangegeven dat deze twee toestellen geen update naar Android 8.0 (Oreo) krijgen. De smartphones blijven dus draaien op Android 7.0 (Nougat).

De Huawei P10 Lite en de Huawei P8 (2017) verschenen beide in de eerste helft van 2017 op de markt met Android 7.0 (Nougat). Sindsdien hebben de toestellen geen update ontvangen en dit lijkt ook niet te gebeuren. De klantenservice van Huawei heeft namelijk aan Android Planet laten weten dat een nieuwe Android-versie niet meer zal worden uitgebracht voor deze toestellen.

Volgens de Huawei-medewerker gaan de Huawei P10 Lite en de Huawei P8 (2017) er bij een Oreo-update op het gebied van prestaties juist op achteruit. Ook zouden sommige functies niet meer naar behoren werken. Wel ontvangen beide toestellen nog regelmatig beveiligingsupdates.

Toch vragen wij ons af of deze informatie klopt, aangezien de P9 Lite vorig jaar wel een update van Android 6.0 naar Android 7.0 ontving. Ook staat op de website van Android Enterprise Recommended, waar de P10 Lite lid van is, dat de smartphone al draait op Android 8.0. Hopelijk geeft Huawei hier binnenkort meer duidelijkheid over.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.