SMS-lek Kan Nexus Toestellen Opnieuw Laten Opstarten

nexus_5_persafbeelding
Er is een SMS lek ontdekt bij de Nexus 5, Nexus 4 en Galaxy Nexus dat je toestel kan herstarten aan de hand van een sms-aanval. Bogdan Alecu “dat werkt voor een Nederlands IT-bedrijf” heeft een jaar geleden deze hack al gevonden en het probleem zou volgens Google in Android 4.3 al zijn opgelost. Niets blijkt minder waar en werkt zelfs nog na de Android 4.4 update.

De lek zit in de SMS-applicatie en komt alleen voor bij de Nexus toestellen. Door een grote hoeveelheid “Class 0 SMS’jes of Flash SMS’jes” te verzenden, kan het toestel opnieuw worden opgestart. Deze zogeheten Flash SMS’jes worden niet automatisch op het toestel opgeslagen, inplaats daarvan krijg je een melding met de vraag het SMS bericht op te slaan of te verwijderen. Een grote hoeveelheid van deze berichten kan er voor zorgen dat je mobiele netwerkverbinding wordt verbroken, je toestel herstart of vastloopt.

FlashSMS Nexus

Google is op de hoogte van de lek en werkt aan een oplossing. Wil je niet wachten op een nieuwe update van Android dan kan je tijdelijk de Class0Firewall uit de Play Store downloaden. Deze app zorgt er voor dat je toestel niet meer kwetsbaar is voor dit soort aanvallen.

via [androidworld en androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.