Nokia Bevestigt Komst van Nokia Android-smartphone

Nokia Normandy
Al enkele maanden gaan er geruchten over een Nokia toestel met de werknaam, Normandy. Dit toestel zal draaien op Android en mogelijk Nokia X gaan heten. Tot nog toe waren het enkel geruchten en kon er niks met zekerheid worden gezegd, maar sinds vandaag lijkt het toch echt dat de Nokia X al zeer snel zal worden gelanceerd.

De Indiase Android-website GOAndroid meld namelijk dat de Indiase Nokia-directeur heeft bevestigd dat de Nokia X al in maart zal worden uitgebracht. De Nokia X zal als eerste in India worden gelanceerd voordat het toestel ook in andere landen beschikbaar zal zijn. Het toestel zal onderdeel uitmaken van de goedkopere Asha-lijn en een zwaar aangepaste versie van Android draaien.

We kunnen de betrouwbaarheid van de bron niet bevestigen, maar door de steeds terugkomende geruchten lijkt het er steeds meer op dat er inderdaad een Android toestel zal worden uitgebracht door Nokia.

Volgens eerdere geruchten zal de Nokia X beschikken over een 4 inch-scherm met een resolutie van 854×480 pixels en een Qualcomm dual-core processor.

via [androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.