Eerste Ervaring Samsung Gear VR

Samsung-Gear-VR-ervaringTijdens de IFA beurs in Berlijn hebben wij niet alleen leuke telefoontjes en smartwatches bekeken, maar ook de Virtual Reality bril van Samsung. Ik heb nog nooit eerder een VR-bril mogen testen maar ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben door de snelheid en mogelijkheden van de Samsung Gear VR.

De Gear VR is een accessoire voor de Galaxy Note 4, waardoor de bril dus maar voor een beperkt publiek beschikbaar is. In de toekomst zal de bril waarschijnlijk wel ondersteuning krijgen voor andere smartphones, maar momenteel werkt de bril alleen met de Note 4. Door de Galaxy Note 4 in de bril te schuiven zal de phablet als display worden gebruikt voor de bril.

Aan de zijkant van de bril zit een touchpad waarmee de bril kan worden aangestuurd. Voor het spelen van spellen is er ook een gamepad beschikbaar. Ik heb tijdens de IFA-beurs een spelletje mogen testen en door de bril lijkt het net of je zelf in het spel rondloopt. Door je hoofd heen en weer te bewegen kijk je rond in de virtual reality omgeving van het spel, net zoals je dat doet in een echte omgeving. Vervolgens gebruik je de gamepad om het spel te besturen.

Het ziet er grappig uit als andere mensen wild heen en weer kijken met een enorme bril op hun hoofd, maar zodra je zelf de bril op hebt denk je daar helemaal niet meer bij na en geniet je echt van de soepele VR-omgeving. Zelf ben ik geen gamer, dus heb ik puur gekeken naar de snelheid, resolutie en comfort. Het display van de Galaxy Note 4 heeft een resolutie van 1440 x 2560 pixels en dat is ruim voldoende voor in de Gear VR. De verschillende hoofdbanden van rubber en schuim zorgen er voor dat de bril stevig maar niet pijnlijk op je hoofd zit. De Snapdragon 805 octa-core processor en 3GB werkgeheugen van de Galaxy Note 4 zorgen er voor dat er helemaal geen haperingen voorkomen tijdens het spelen van spellen of bekijken van films, waardoor je bijna vergeet dat je in een virtual reality wereld rondloopt.

De adviesprijs van 199 euro is niet goedkoop, omdat je daar nog wel even de Galaxy Note 4 van 800 euro bij moet kopen. De Oculus Rift kost waarschijnlijk wel iets meer, maar werkt wel zonder de aanschaf van een bijbehorende smartphone. Moet je de bril aanschaffen? Dat ligt aan je zelf. Wij denken dat het beter is nog even te wachten zodat ontwikkelaars de tijd hebben om mooie spellen en apps te ontwikkelen voor de bril.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.