Google Maakt Inloggen Met USB-stick Mogelijk

Security-Key-GoogleGoogle heeft software voor een USB-stick uitgebracht die het inloggen bij bepaalde diensten beter moet beveiligen. Google maakt hierbij gebruik van een zogeheten U2F-standaard, waarbij naast een wachtwoord een tweede stap nodig is om in te loggen. In dit geval een USB-stick.

Google en andere diensten maken al langere tijd gebruik van een U2F-standaard beveiliging, maar nog niet in combinatie met een USB-stick. Zo was het voorheen bijvoorbeeld normaal om een SMS bericht te ontvangen met een extra code, of een bankkaart-lezer te gebruiken voor internetbankieren.

De USB-stick kan voor meerdere diensten worden gebruikt en zal in je laptop of computer moeten worden gestoken zodra je wilt inloggen bij een dienst die van dergelijke beveiliging is voorzien.

De zogeheten Security Key van Google is een slimme en moeilijk te hacken beveiliging. Zo kunnen hackers met je wachtwoord niks zonder ook de USB-stick in handen te hebben. En als je USB-stick gestolen wordt kan de dief nog steeds niks zonder ook je wachtwoord te weten. Volgens Google is deze manier veiliger dan verificatiecodes die naar een telefoon worden verzonden, omdat phishing via deze methode niet mogelijk is.

Momenteel is de USB-stick alleen geschikt voor de webbrowser Chrome. Google hoopt dat andere browsers in de toekomst ook de Security Key zullen ondersteunen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.