Nieuwste Android-versie Heet ‘Android Nougat’

Android NougatGoogle heeft via Twitter de naam van Android N eindelijk bekendgemaakt. De nieuwste versie van het besturingssysteem zal bekendstaan als Android Nougat.

Google geeft verschillende versies van Android altijd een naam van iets lekker, op volgorde van het alfabet. Zo stonden de laatste drie versies bekend als KitKat, Lollipop en Marshmallow. Om de naam van Android N te bedenken organiseerde Google een wedstrijd, waarbij iedereen suggesties kon insturen. Uiteindelijk is er gekozen voor Android Nougat.

Betaversies van Android N (Nougat) worden al langer aangeboden voor Nexus-toestellen. Hierin zien we onder andere split-screen ondersteuning, waarmee het mogelijk is om twee applicaties naast elkaar te draaien. Dit is ideaal voor multitasking. Ook is het dankzij Direct Reply Notificaties mogelijk om rechtstreeks vanuit een notificatie een reactie te sturen. Een aantal andere noemenswaardige features zijn de ‘quick settings menu‘, ‘bundled notifications’ en Doze Mode 2.0. Uiteraard moet deze update ook de snelheid en de stabiliteit van het besturingssysteem verbeteren.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.