Amazon Echo: Virtuele Assistent en Speaker in Eén

Amazon-EchoAmazon heeft een speaker geïntroduceerd dat naast het afspelen van muziek ook als virtuele assistent kan worden gebruikt. De Amazon Echo kan worden aangestuurd met je stem en geeft antwoord op al je vragen.

De cilindervormige speaker beschikt over stemherkenning en maakt gebruik van zeven microfoons om je stem op te vangen. Zelfs bij het afspelen van muziek zal de speaker je stem herkennen en je vragen beantwoorden. Amazon Echo is altijd verbonden met de cloud en maakt gebruik van Wikipedia om je vragen te beantwoorden. Echo leert voorkeuren en spraakpatronen van de gebruiker kennen en kan boodschappen toevoegen aan een digitaal lijstje.

Amazon-Echo-functies

Amazon heeft ook een bijbehorende Android en Fire OS app gemaakt, waarmee de speaker via Bluetooth kan worden aangepast aan de wensen van de gebruiker. Aan een iOS-app wordt nog gewerkt. Muziek kan onder andere worden afgespeeld via diensten als Amazon Prime Music, iHeartRadio, TuneIn Plus, Spotify en Deezer.

De Amazon Echo zal binnen enkele weken op de markt verschijnen en is alleen verkrijgbaar via een uitnodiging. De speaker krijgt een adviesprijs van 199 dollar voor normale klanten en 99 dollar voor Prime-leden.

via [telegraaf en AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.