Review Teufel Bamster XS

review-Teufel-Bamster-XS-2De gezellige en warme zomerdagen komen steeds dichterbij en dit betekent dat we meer tijd buitenshuis zullen besteden. Zo zullen veel mensen straks gezellig met de familie in de tuin zitten of lekker met vrienden en vriendinnen een drankje doen op het strand. Misschien heb je wel een leuke zomervakantie geboekt. Wat je de komende maanden ook van plan bent, het luisteren naar muziek is bij deze gelegenheden altijd welkom. Daarom kijken wij vandaag naar de Bamster XS van Teufel. Een kwalitatief goede speaker die je makkelijk in je broekzak meeneemt.

Inhoud
Voordat wij verder ingaan op het design en de kwaliteit van de Bamster XS, kijken wij eerst even naar de inhoud van de verpakking. We zien gelijk dat Teufel, net als bij de meeste producten van dit bedrijf, veel aandacht heeft besteed aan de verpakking en de presentatie van de Bamster XS.

review-Teufel-Bamster-XS-1

Bij het openen van de verpakking zien we als eerste de Bamster XS liggen. Na het verwijderen van de speaker vinden we nog een gebruikershandleiding, een USB-kabel, een 3,5mm-kabel, een karabijnhaak zodat je de speaker bijvoorbeeld aan je broek kunt hangen, een mooie beschermhoes en een klein rubbertje die je onder de speaker kunt plaatsen zodat deze minder makkelijk verschuift.

Design
De Bamster XS is een compacte Bluetooth speaker met een luidspreker aan één zijde. Net als bij de meeste producten maakt Teufel weer gebruik van de kleuren zwart met rood. Deze combinatie komt modern en stoer over.

review-Teufel-Bamster-XS-3

De Bamster XS meet 14cm bij 7,20cm bij 2,30cm en bestaat voor het grootste gedeelte uit kunststof en aluminium. In het midden vinden we een opvallende ronde pairing-knop met daaromheen de bediening voor het volume. Rondom de volume-knoppen zit een led-verlichting die aangeeft in welke mode de speaker staat. Ook zit er aan de voorkant een geïntegreerde microfoon. Deze microfoon kan worden gebruikt om handsfree te bellen.

Aan de zijkant vinden we nog een aan-/uitknop, een USB-poort om de speaker mee op te laden en een 3,5mm-aansluiting voor het geval je de speaker wilt aansluiten via de meegeleverde 3,5mm kabel.

review-Teufel-Bamster-XS-5

Naast de speaker kijken we ook even naar de opberghoes, want deze hoes is van hoge kwaliteit en zul je als eigenaar van de Bamster XS zeker veel gaan gebruiken. De grijze vilten etui zit strak om de Bamster XS heen en de sluiting is voorzien van een stukje klittenband. Er zit ook een lus aan de etui. Het is de bedoeling om de meegeleverde karabijnhaak aan deze lus te haken. Hierdoor kun je de speaker bijvoorbeeld gemakkelijk aan je tas hangen.

Kwaliteit / Bediening
Bij een speaker draait het natuurlijk vooral om de geluidskwaliteit, maar we kijken ook altijd even naar de bouwkwaliteit. Bij de Bamster XS kunnen we daar heel kort over zijn. De speaker voelt zeer stevig aan en de aluminium frame zorgt er onder andere voor dat de Bamster XS schokbestendig is tot een val van 1 meter hoogte.

Bovenop de robuuste behuizing zorgt de opberghoes voor extra bescherming. Wij hebben zonder gevolgen een valtest gedaan van meer dan een meter hoogte op een harde ondergrond. Tijdens de test zat de speaker wel in de beschermhoes.

review-Teufel-Bamster-XS

Het verbinden met de speaker werkt via Bluetooth, maar het is ook mogelijk om te speaker aan te sluiten met behulp van de meegeleverde 3,5mm kabel. Als je voor het eerst verbinding maakt via Bluetooth, dan moet je de pairing-mode inschakelen. Dit doe je door de grote knop in het midden van de speaker een paar seconden ingedrukt te houden. Zodra de led-verlichting blauw kleurt kun je de Bamster XS terugvinden in de Bluetooth settings op je smartphone of tablet.

Eenmaal verbonden kun je 14 uur lang genieten van je favoriete muziek. Met genieten bedoelen wij ook echt genieten, want de Bamster XS levert namelijk uitstekend geluid, helemaal als je bedenkt hoe klein de speaker eigenlijk is. Na 2 uur aan de lader is de speaker weer volledig opgeladen.

review-Teufel-Bamster-XS-6

Bij veel speakers in een vergelijkbare prijsklasse beginnen de luidsprekers te kraken zodra je de volume op maximum zet. Bij de Bamster XS heeft het volume echter geen invloed op de geluidskwaliteit. Ook kan het volume uitzonderlijk hoog voor een speaker van dit formaat en zit er een lekkere bass in de luidsprekers.

De Bamster XS kost €79,99, wat naar onze mening zeer voordelig is. Op de redactie hebben wij de afgelopen jaren verschillende portable speakers mogen testen, maar geen van deze speakers heeft zo’n goede prijs/kwaliteitverhouding als de Bamster XS.

Conclusie (Voordelen / Nadelen)
De Teufel Bamster XS is een kleine speaker met een mooie uitstraling, een goede bouwkwaliteit en een indrukwekkende en zuivere geluidskwaliteit. De meegeleverde accessoires, de speeltijd van 14 uur en de adviesprijs van slechts €79,99 maken de speaker helemaal af.

review-Teufel-Bamster-XS-7

Voordelen
– compacte speaker
– stevige bouwkwaliteit
– goede geluidskwaliteit
– aantrekkelijk geprijsd
– mooie opberghoes

Nadelen
– we hebben geen nadelen kunnen vinden, maar het zou leuk zijn als de speaker in meerdere kleurencombinaties verkrijgbaar zou zijn.

De Bamster XS is verkrijgbaar op de website van Teufel. Mocht je opzoek zijn naar een grotere speaker, dan kun je ook terecht bij Teufel.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *