Fitnessarmband Fitbit Makkelijk Op Afstand Te Hacken

Fitbit fitnessarmbandKwaadaardigen kunnen vrij eenvoudig van een afstand malafide-software op de fitnessarmband Fitbit installeren, aldus beveiligingsbedrijf Fortinet. Deze software kan op zijn beurt weer een pc infecteren, alhoewel dit nog niet is bewezen.

Onderzoeker Axelle Apvrille laat weten dat het is gelukt om binnen 10 seconden via bluetooth een stukje code naar een Fitbit te sturen, zonder dat deze was gekoppeld aan een computer. In praktijk moet het mogelijk zijn om kwaadaardige code naar de Fitbit te sturen, die vervolgens de PC van de gebruiker kan infecteren zodra de Fitbit aan de PC wordt gekoppeld.

Op Twitter laat Apvrille echter weten dat het om een “proof of concept” gaat en dat het nog niet is bewezen dat kwaadaardige software automatisch naar de PC kan worden verplaatst zodra de gebruiker de Fitbit in een pc steekt via USB. Het automatisch laten uitvoeren van een programma is namelijk nog niet gelukt, hiervoor moet eerst een fout in de systeemsoftware van de Fitbit worden gevonden.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.