Google Werkt Aan Nieuwe Type VR-bril

Google-GlassVirtual reality en augmented reality is de toekomst en veel grote bedrijven zijn op dit moment dan ook druk bezig met het ontwikkelen van VR-producten. Ook Google experimenteert er op los en werkt volgens de laatste geruchten aan een geheel nieuw type “hybride” VR-bril.

De VR-brillen die fabrikanten als Samsung, HTC en Facebook tot nu toe hebben uitgebracht zijn ideaal voor het bekijken van 360-graden foto’s en video’s. Dit is dan ook waar de brillen het meest voor worden gebruikt. De mogelijkheden zijn echter veel groter en fabrikanten als Google werken volgens Engadget hard om deze mogelijkheden werkelijkheid te maken.

De nieuwe bril waar Google aan zou werken valt niet alleen in de categorie “VR-bril”, maar ook in de categorie “augmented reality”. Google wil met de bril de virtuele wereld mixen met de echte wereld. Een mooi voorbeeld van augmented reality is het populaire spel Pokémon Go, waarbij virtuele Pokémon worden gemixt met de echte wereld.

De nieuwe bril lijkt volgens de berichten een mix te worden tussen de Google Glass en de Google Cardboard. De bril hoeft niet te worden gekoppeld aan een smartphone of computer om te functioneren. De bril gaat concurreren met de Oculus Rift en de HTC Vive.

Wanneer Google de bril zal introduceren is niet bekend. Het lijkt vooralsnog te gaan om een prototype.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.