“Niet Samsung Maar TSMC Maakt Processor Voor Nieuwe iPhone”

TSMCSamsung zal volgens de laatste berichten niet de A10-chip en de A11-chip voor de opvolgers van de iPhone 6s produceren. Inplaats daarvan zou Apple hebben gekozen voor de Taiwanese fabrikant TSMC.

De huidige A9-chip, die Apple gebruikt voor de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus werd gemaakt door zowel Samsung als TSMC. Op basis van Chinese media meldt DigiTimes dat TSMC de productie van de A10-chip voor in de iPhone 7 volledig op zich zal nemen, omdat het bedrijf betere technieken zou gebruiken.

Apple zal de iPhone 7 hoogstwaarschijnlijk in september presenteren. De productie van de A11-chip, die zal worden gebruikt in de opvolger van de iPhone 7, start op zijn vroegst in het tweede kwartaal van 2017. Ook voor deze chip zou TSMC volledig verantwoordelijk zijn.

Volgens Apple zijn de verschillen tussen de A9-chip van Samsung en de A9-chip van TSMC erg klein. Toch bleek uit verschillende tests dat de chip van TSMC het net wat beter deed. Zo bleef de iPhone 6s wat koeler en de batterij ging langer mee.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.