Philips Introduceert “Health Watch”

Philips Health WatchPhilips zal een smartwatch op de markt brengen die de gezondheid van de gebruiker in de gaten moet houden. De zogeheten Health Watch is voorzien van een e-ink display en krijgt in de VS een adviesprijs mee van 250 dollar.

De Philips Health Watch kan onder andere de stappen en het slaappatroon van de drager bijhouden. Ook activiteiten zoals hardlopen en fietsen worden geregistreerd. Uiteraard is er ook een sensor aanwezig die de hartslag van de gebruiker kan meten.

Met bijbehorende software is het mogelijk om de verbruikte calorieën te berekenen. Op deze manier wil Philips helpen bij het voorkomen van gezondheidsproblemen. Met de Philips Health-app kan je een gezondheidsdoel invoeren en vervolgens de voortgang bijhouden. Verder is het mogelijk om te communiceren met andere gezondheidsgadgets van Philips, waaronder een weegschaal en een oorthermometer.

In de Verenigde Staten zal de Philips Health Watch voor 250 dollar op de markt verschijnen. Of Philips de smartwatch ook in Nederland op de markt zal brengen en hoeveel de smartwatch hier dan zal gaan kosten is nog onbekend.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.