Qualcomm Introduceert Snapdragon 835

qualcomm-snapdragon-835Qualcomm heeft de details van de Snapdragon 835, die Qualcomm samen met Samsung heeft ontwikkeld, bekendgemaakt. De Snapdragon 835 is toegespitst op de mogelijkheid om virtual reality naar mobiele apparaten te brengen.

De Snapdragon 835 is compacter en lichter dan zijn voorganger, de Snapdragon 820. Er is gebruik gemaakt van Samsung’s 10-nanometer FinFET processortechnologie, terwijl de Snapdragon 820 nog is gemaakt op 14nm. Volgens Qualcomm zorgt de nieuwe technologie van Samsung voor veel verbeteringen.

De nieuwe FinFET technologie zorgt voor een dertig procent verbetering in efficiëntie, een prestatieverbetering van 27 procent en 40 procent minder stroomverbruik. Ook zou het mogelijk zijn om iets grotere batterijen te plaatsen in producten met een Snapdragon 835-processor.

De voornaamste verbeteringen van de Snapdragon 835 liggen bij de performance, grafische weergave en video voor virtual reality. De Snapdragon 835 is cruciaal voor een VR-ervaring met de juiste visuals, geluiden en interacties. De processor is namelijk gebouwd voor “extreme” pixelkwaliteit, weinig vertraging, ondersteuning van 360-graden beeld, hoge audiokwaliteit en motion tracking.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.