Samsung Onthult Nieuwe Gear VR-headset

Samsung Gear VR controllerSamsung heeft tijdens de Mobile World Congress niet alleen de Galaxy Tab S3 aangekondigd, maar ook een nieuwe versie van de Gear VR-bril. De nieuwe virtual reality headset komt met een speciale controller waarmee je de headset met één hand kunt bedienen.

De nieuwe Gear VR is grotendeels gelijk aan de eerste Gear VR. We zien wel een bandje waarmee de speciale controller aan de bril kan worden vastgemaakt als je de Gear VR tijdelijk niet gebruikt. De nieuwe Gear VR is geschikt voor de Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+, S7, S7 Edge en de aankomende Galaxy S8.

De Gear VR-controller beschikt over een touchpad waarmee eenvoudig door menu’s kan worden genavigeerd. De controller beschikt verder over een menuknop, volumeknoppen, een terugknop en een trigger-knop. De trigger-knop zit aan de achterkant van de controller en zal vooral worden gebruikt in games. Er zijn momenteel al meer dan 70 games in ontwikkeling die de nieuwe controller ondersteunen.

De nieuwe Samsung Gear VR gaat vanaf het tweede kwartaal van 2017 over de toonbank voor 130 euro. Een losse controller kost 40 euro. 

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.