Tips Voor Het Kiezen Van Het Beste Telefoonhoesje

FlipcaseWist je dat een gebroken scherm de meest voorkomende schade op een telefoon is? Het is dus niet zo gek dat er een enorme markt is voor smartphonehoesjes. Voor consumenten is een ruime keuze uit hoesjes natuurlijk goed, maar hoe weet je nou welk hoesje het beste telefoonhoesje voor jouw toestel is?

Verschillende soorten
Er zijn een hoop verschillende hoesjes waaruit je kunt kiezen, waaronder een flipcase of een backcover. Een flipcase (of bookcase) is een hoesje die is voorzien van een extra laag die je over het scherm kunt klappen. Met een magneetje blijft deze laag op zijn plek zitten. Hierdoor is niet alleen de achterkant, maar ook de voorkant beschermt wanneer je de smartphone niet gebruikt. Het nadeel is dat een flipcase dikker is dan andere hoesjes.

Een backcover is, zoals de naam al doet vermoeden, een hoesje die alleen de achterkant van een smartphone beschermt. Deze hoesjes zijn vaak een stuk dunner, waardoor je de smartphone nog steeds makkelijk in je broekzak kunt stoppen. Wel zal het hoesje weinig bescherming bieden wanneer je je toestel recht op het scherm laat vallen.

Daarom is het aan te raden om naast een hoesje ook gebruik te maken van een screenprotector met “Tempered Glass”. Dit is een glazen beschermlaag die je op het scherm plakt. Deze laag beschermt tegen vallen, maar ook tegen krasjes op het scherm die bij ieder toestel na verloop van tijd opduiken.

Materialen
Veel mensen denken dat een dikker hoesje ook automatisch betere bescherming biedt. Dit is echter niet altijd het geval. Veel dunne hoesjes zijn tegenwoordig voorzien van flexibele en sterke materialen die voldoende bestand zijn tegen een val van normale hoogte.

Wel zien we een groot verschil in schade op het hoesje zelf. Zo zal een zacht hoesje van rubber of leer bij een val weinig schade oplopen, terwijl er in een hardcase of een hoesje met Tempered Glass mogelijk een barst ontstaat. Dit is iets waar je rekening mee moet houden wanneer je een hoesje aanschaft.

Hoesjes met extra’s
Je hebt nu een keuze gemaakt uit de verschillende stijlen en mogelijke materialen, maar wist je dat een hoesje veel meer dan alleen bescherming kan bieden? Er zijn een hoop manieren waarop een hoesje wat extra’s kan toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld een uniek hoesje laten maken door een foto op de achterkant te laten drukken. Dit is niet alleen leuk voor jou, maar ook leuk als cadeau voor je vriend of vriendin. Mocht je geen eigen foto willen gebruiken maar gewoon willen kiezen tussen leuke patroontjes, dan raden wij aan om de telefoonhoesjes van casimoda.nl te bekijken.

telefoonhoesje-power-bank

Een andere toevoeging die we vaak tegenkomen is een ingebouwde power bank. Vrijwel iedereen heeft behoefte aan een langere accuduur, waardoor hoesjes met een ingebouwde power bank erg in trek zijn. Uiteraard betaal je hiervoor wel een meerprijs. Ook zijn dergelijke hoesjes een stuk dikker.

Afsluiting
De hoesjesmarkt is enorm en de keuze is oneindig. Het is daarom verstandig om eens te kijken wat voor jou de belangrijkste punten zijn. Wil je graag een dun hoesje of is het beschermen van het scherm vooral belangrijk? Wil je meer uit je hoesje halen met bijvoorbeeld een ingebouwde power bank of is vooral de prijs een belangrijke factor? Eén ding is zeker, elk hoesje is beter dan geen hoesje.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.