Nubia X Heeft Scherm Aan De Voorkant en Achterkant

Nubia-XDe Chinese fabrikant Nubia heeft een opvallende nieuwe smartphone aangekondigd. De zogeheten Nubia X is namelijk uitgerust met twee schermen, waarvan één aan de voorkant en één aan de achterkant.

De afgelopen dagen zijn verschillende opvallende smartphones aangekondigd, waaronder bijvoorbeeld de Honor Magic 2 en de opvouwbare Royole FlexPai. De Nubia X is echter een geval apart. Het 6,26-inch scherm aan de voorkant neemt namelijk vrijwel de gehele voorkant in beslag, maar aan de achterkant zit nog een extra 5,1-inch scherm.

Het scherm aan de voorkant heeft een resolutie van 2280×1080 pixels. Het scherm aan de achterkant heeft een resolutie van 1520×720 pixels. Het scherm aan de achterkant zie je pas wanneer het scherm aangaat, waardoor de achterkant van de Nubia X er op het gezicht normaal uitziet. In de onderstaande video zie je dit scherm in actie.


Het tweede scherm is onder andere nodig om selfies te maken. Aan de voorkant zit namelijk geen selfie-camera, omdat het scherm met een screen-to-body ratio van 93,6 procent bijna de gehele voorkant in beslag neemt. Aan de achterkant zit een dual-camera met een 24MP en 16MP lens.

Nubia-X-gaming

Het tweede scherm is ook te gebruiken voor extra besturingsknoppen tijdens het spelen van spellen. De Nubia X is krachtig genoeg om de nieuwste spellen te spelen, want de smartphone is uitgerust met een Snapdragon 845-processor, 6GB of 8GB werkgeheugen, 64GB of 256GB opslagruimte en een 3800 mAh accu. De Nubia X krijgt in China een adviesprijs mee van omgerekend ongeveer 420 euro.

Nubia-X-voorkant-achterkant

via [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.