OnePlus TV Officieel Aangekondigd

OnePlus_TV_55_Q1_ProDe eerste televisie van de Chinese fabrikant OnePlus is officieel aangekondigd. De OnePlus TV komt in twee uitvoeringen op de markt en beschikken beide over een 55-inch OLED-scherm.

De televisies van OnePlus hebben de namen OnePlus 55 Q1 en OnePlus 55 Q1 Pro gekregen. Beide uitvoeringen hebben een 55-inch QLED-scherm met een 4k-resolutie. Daarnaast is er ondersteuning voor High Dynamic Range (HDR) waardoor kleuren rijker overkomen. OnePlus claimt dat de OnePlus TV de hoogste NTSC-percentage van het kleurenspectrum ter wereld heeft en dus de rijkste kleuren toont. Een Gamma Color Magic-chipset is verantwoordelijk voor de beeldverwerking.

De 55 Q1 Pro is uitgerust met een ingebouwde soundbar. Deze 50 watt soundbar heeft twee speakers aan de voorkant en twee speakers aan de achterkant. De soundbar schuift uit de TV naar beneden wanneer je hem nodig hebt. De reguliere 55 Q1 heeft vier ingebouwde speakers.

OnePlus_TV_55_Q1

De OnePlus TV komt met een eigen aluminium afstandsbediening met ingebouwde microfoon, zodat je via de Google Assistent spraakcommando’s kunt geven om de TV te bedienen. De OnePlus TV draait op een aangepaste versie van Android TV, genaamd OnePlus Connect, wat een naadloze ervaring met je smartphone moet bieden. Op dit moment is er nog geen ondersteuning voor Netflix, maar dat zal later dit jaar alsnog worden toegevoegd.

De OnePlus TV 55 Q1 en 55 Q1 Pro zullen niet officieel in Nederland worden uitgebracht. In landen waar de TV wel verkrijgbaar is kost de 55 Q1 omgerekend ongeveer 900 euro en de 55 Q1 Pro omgerekend ongeveer 1287 euro.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.