21 Procent Android-toestellen Maakt Geen Gebruik Van Google-diensten

Android Google-dienstenUit een onderzoek van ABI Research blijkt dat 21 procent van alle nieuw verkochte Android-toestellen geen gebruik maakt van Google-diensten, zoals de Google Play Store. Vooral in China en India zijn veel toestellen te vinden zonder de Play Store.

In Nederland maakt vrijwel elke Android smartphone en tablet gebruik van Google-diensten. Maar volgens het onderzoek van ABI Research zijn er het afgelopen kwartaal maar liefst 58 miljoen toestellen verkocht zonder de diensten van Google. Meestal maken deze toestellen gebruik van andere app stores die lang niet zo veilig zijn als de Play Store.

Naast enkele fabrikanten in China en India heeft ook Nokia toestellen uitgebracht zonder de diensten van Google. Denk hierbij aan de zwaar aangepaste Android versie op de Nokia X, die inplaats van Google-diensten gebruik maakt van Microsoft’s diensten.

Volgens het onderzoek draait 86 procent van alle verkochte toestellen in het afgelopen kwartaal op Android. Hiervan maken 220 miljoen toestellen gebruik van de Play Store, Google zoekmachine, Google Maps, Google+, Gmail en Hangouts.

bron [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.