“Geheugenlek In Android 5.1 Wordt Opgelost In Android 5.1.1”

AndroidIn Android 5.0 zit een flinke geheugenlek, waardoor werkgeheugen na het gebruik niet meer wordt vrijgegeven. Dit resulteert in een trage smartphone. Google heeft eind december aangegeven dat de bug was opgelost en dat de fix in Android 5.1 zal worden verwerkt. Het blijkt nu echter dat Android 5.1 is voorzien van een nieuwe geheugenlek.

De oude geheugenlek is in Android 5.1 zeker opgelost. Mensen zijn tevreden met de update en hebben geen last meer van afsluitende applicaties door geheugengebrek. Toch hebben een aantal mensen, die bepaalde applicaties gebruiken, last van een nieuwe geheugenlek.

Onder andere de game Farm Heroes Saga heeft last van de nieuwe lek. Wanneer de game uit de recente apps wordt verwijderd door een swipebeweging blijft het systeem werkgeheugen vasthouden. Zodra je de game opnieuw opstart zal er opnieuw geheugen worden toegewezen. Op deze manier loopt het geheugen langzaam vol. Het probleem komt echter lang niet bij alle applicaties en games voor.

Google heeft laten weten op de hoogte te zijn van de nieuwe bug en dat Google het probleem intern al heeft opgelost. Het is echter nog niet bekend wanneer Android 5.1.1 uitgebracht gaat worden.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. C v Rijsewijk schreef:

    Nexus 7 – 2012 wordt traag na update 5.1, ik dacht dat alle problemen met Lollipop 5.0 opgelost zouden zijn, niet dus, accu laden duurt uren!!!
    Dit is voor de tweede keer een misser van Google.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.