Dit Is Er Nieuw In Android N

Android NGoogle heeft voor het eerst vroegtijdig een beta-versie van de nieuwste versie van Android voor iedereen beschikbaar gemaakt. Hierdoor weten we nu al wat we kunnen verwachten van Android N, die later dit jaar zal worden uitgerold.

Iedereen met een Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9 (LTE), Pixel C of Nexus Player kunnen zich nu aanmelden voor de Android N bèt aprogramma. Na het aanmelden is het mogelijk om de nieuwste versie van Android via de instellingen van de smartphone te downloaden. Nu de eerste Nexus-eigenaren zich hebben aangemeld weten we dat Android N onder andere is voorzien van een nieuwe splitscreen-modus, een speciale nachtmodus, vernieuwde notificaties en een verbeterde Doze-modus.

Dankzij de splitscreen-modus is het mogelijk om twee applicaties naast elkaar te draaien. Deze functie is al aanwezig op Samsung-tablets en LG-toestellen, maar zit niet standaard verwerkt in Android. Dankzij Android N zal splitscreen straks op smartphones en tablets van alle merken aanwezig zijn.

Het notificatie-systeem krijgt een flinke update. Hierdoor is het straks mogelijk om bijvoorbeeld een sms’je of mailtje terug te sturen vanuit het notificatiescherm. Ook bevatten de ontvangen notificaties voortaan meer informatie.

De Doze-functie, die al aanwezig is in Android M, heeft ook een kleine update ontvangen. Zo zal deze energiebespaar-modus voortaan automatisch worden ingeschakeld. In theorie zal dit nog meer energie besparen.

De laatste opvallende toevoeging is de nieuwe nachtmodus. Deze functie die die onlangs ook is geïntroduceerd op de iPhone, geeft de smartphone in de nacht een andere thema die rustiger is voor de ogen.

via [computeridee]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.