Android M Geeft Gebruikers Meer Controle Over Privacy

Android M PrivacyGoogle heeft donderdag tijdens de Google I/O ontwikkelaarsconferentie aangekondigd dat gebruikers met Android M beter kunnen aangeven welke rechten gedownloade applicaties krijgen.

Momenteel moeten gebruikers bij het installeren van nieuwe apps uit de Google Play Store aangeven of ze akkoord gaan met de rechten van de app. Zo kunnen applicaties bijvoorbeeld toestemming vragen om bestanden op je telefoon te wijzigen of om je contacten te bekijken. In Android M, de opvolger van Android 5.0, hoef je hier geen toestemming meer voor te geven, totdat de app de functie ook daadwerkelijk nodig heeft.

Zo kan een applicaties tijdens het gebruik vragen om bijvoorbeeld je locatie of contacten te bekijken. Ga je hiermee akkoord dan kan je deze toestemming via de instellingen altijd later weer intrekken. Op deze manier kan je zelf misbruik van applicaties voorkomen.

Voor ontwikkelaars met een Nexus 5, 6 of 9 is een preview-versie van Android M beschikbaar. De officiële lancering van Android M zal naar verwachting in de herfst plaatsvinden. Android M zal als eerste beschikbaar zijn voor de Nexus-lijn en smartphones met een kale versie van Android.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.