Google Komt Deze Week Met Eigen VR Headset

Google CardboardGoogle “bevestigt” dat de fabrikant woensdag, tijdens de Google I/O keynote, een eigen virtual reality headset zal presenteren. De headset komt op de mark onder de naam Android VR.

Deze week start de Google I/O conferentie, een evenement dat drie dagen duurt en waar allerlei producten en apps zullen worden gepresenteerd. Woensdagavond zal Google een keynote en enkele workshops houden. Hier laat Google zien waar het bedrijf momenteel mee bezig is. Denk aan Android N, zelfrijzende auto’s, Project Tango en meer.

Play Store Android VR

Er duiken ook al geruime tijd geruchten op over een VR headset van Google. Deze headset is nu opgedoken in een nieuw tabblad in de Google Play Developer Console, waardoor het nu vrijwel zeker is dat de headset er aan komt. Ook is de komst van de Android VR bevestigd door de betrouwbare lekker @evleaks. Het is dan ook de verwachting dat Google deze headset tijdens de Google I/O conferentie zal presenteren. Volgens tech ondernemer Peter Rojas is de Android VR beter dan de Samsung Gear VR, maar kan deze niet tippen aan de duurdere Oculus Rift en de HTC Vive.

De Google I/O keynote start woensdagavond om 7 uur en zal worden gestreamd via YouTube.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

2 Reacties

  1. Leukie Leuk schreef:

    Staat “bevestigd” tussen aanhalingstekens omdat er ‘bevestigt’ hoort te staan?.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.