Steeds Meer Android Smartphones Draaien Op Android Lollipop

android-lollipopNog niet zo heel lang geleden werd voor Android smartphones het besturingssysteem Android Lollipop 5.0 aangekondigd. Tegenwoordig is er alweer een nieuwe update uit, namelijk Android Lollipop 5.1. Uit onderzoek van Google is gebleken dat één op de acht Android smartphones op deze twee versies draaien en dit alleen maar toe zal gaan nemen. Dit komt door de vele updates die de fabrikanten hebben doorgevoerd en deze bijna op alle nieuwe smartphones wordt toegepast.

Vergeleken met IOS en Windows Phones hebben Android smartphones een breed scala aan modellen. Het kost dus voor de fabrikanten meer tijd om al deze toestellen te voorzien van het nieuwe Android Lollipop besturingssysteem. Momenteel draait dus ongeveer 12,5% van de Android smartphones op de Android Lollipop 5.0 en 5.1 versie. In mei 2015 was dit nog slechts 9,5% en dat betekent dus een flinke stijging.

Martkaandelen per versie
Volgens de laatste cijfers van Google groeien alleen de Android Lollipop 5.0 en 5.1 versies in marktaandeel, terwijl de andere versies een daling hebben ingezet. Zo is Android Jelly Bean van 5,5% naar 5,3% gegaan, Android Kitkat 4.4 van 39,8% naar 39,2% en Android 4.0 Ice Cream Sandwich van 5,3% naar 5,1%. Overige versies moeten het eveneens doen met een daling ten opzichte van de vorige maand. Dit heeft voornamelijk te maken met de enorme hoeveelheid Android smartphones die er momenteel in omloop zijn en nog gaan komen. Voor de fabrikanten wordt het dus hard werken om alle versies weer te voorzien van een stijgend marktaandeel. Naar verwachting zal het aantal Android smartphones ook steeds populairder worden en daarmee wordt een serieuze poging gedaan om te concurreren met Apple. Zit jij er ook over te denken om te gaan voor een Android smartphone? Kijk dan eens op www.mobifo.nl en wie weet zit daar een geschikte smartphone voor jou tussen.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.