87,7 Procent Android Smartphones In Gevaar Door Beveiligingslek

Android-UpdateUit een onderzoek van de universiteit van Cambridge blijkt dat bijna 9 op de 10 smartphones met het Android besturingssysteem beveiligingslekken kent. De universiteit heeft dit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Google.

Volgens het onderzoek zijn de Nexus-smartphones van Google het veiligst, gevolgd door de smartphones van LG, Motorola en Samsung. 87,7 procent van alle toestellen bevatten echter minimaal één kritisch beveiligingslek. Het lijkt er op dat aangepaste versies van Android meer beveiligingslekken bevatten. Dit is dan ook de reden dat de Nexus-lijn, die op een kale versie van Android draait, het veiligst is. LG maakt gebruik van een relatief licht aangepaste versie van Android, waardoor ook LG goed scoort.

Fragmentatie van het Android besturingssysteem is volgens de Universiteit van Cambridge de grootste oorzaak van de grote onveiligheid van Android smartphones. Zo is drie kwart van de toestellen niet up-to-date. Alleen de duurste toestellen krijgen regelmatig een update, terwijl het overgrote deel van alle Android smartphones in de laagste prijsklassen vallen.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *