Google Heeft Android O Aangekondigd

Google Android OAndroid O is zojuist officieel door Google aangekondigd. Ontwikkelaars kunnen nu de eerste developer preview downloaden. Hieronder hebben wij de wijzigingen en nieuwe functies even op een rijtje gezet.

Google heeft onder andere de notificaties aangepast. Hierdoor kunnen ontwikkelaars met behulp van “notification channels” verschillende notificaties van een app bundelen. Gebruikers kunnen daardoor straks aangeven van welke onderdelen binnen de app ze wel of niet notificaties willen ontvangen. Ook kan je per notificatie-channel in de app zaken instellen zoals, geluid, trillen, tonen op vergrendelscherm, en meer.

notification-channels

De app-icoontjes zullen in Android O ook een stuk geavanceerder worden. Zo kunnen ontwikkelaars straks een achtergrond en voorgrond uploaden, zodat het mogelijk is om animaties toe te voegen. Bij een bepaalde handeling zal de voorgrond anders bewegen dan de achtergrond. Hieronder is het resultaat te zien.

Adaptive_icons Android O Adaptive_icons_Android O

In Android 7.0 introduceerde Google al een multi-task functie, maar in Android O zal deze functie worden uitgebreid. De zogeheten picture-in-picture mode maakt het namelijk mogelijk om één app in een klein venster te zetten terwijl op de achtergrond een andere app draait. Deze functie is een beetje te vergelijken met de YouTube-app, die een video tijdelijk in een klein venster plaatst als je bijvoorbeeld even opzoek bent naar een andere video.

Android O brengt ook de mogelijkheid mee om formulieren automatisch in te vullen. Deze “autofill” is bijvoorbeeld handig voor moeilijk te onthouden inloggegevens.

autofill Android O

Google heeft ook een groot aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo laat de “System UI Tuner” je voortaan twee apps plaatsen op het vergrendelscherm en is de audio-ervaring verbeterd. De komende weken zullen ontwikkelaars waarschijnlijk nog wel meer interessante aanpassingen vinden.

Google zal de eerste bètaversie van Android O vermoedelijk halverwege mei uitrollen.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.