Google Ontwerpt Emoji’s Van “Sterke Vrouwelijke Rolmodellen”

Vrouwelijke EmojiWerknemers van Google hebben dertien nieuwe emoji’s ontworpen van “sterke vrouwelijke rolmodellen”. De emoji’s tonen werkende vrouwen met beroepen die nog altijd vooral met mannen worden geassocieerd.

In de nieuwe set emoji’s vinden we onder andere een vrouwelijke lasser, bouwvakker, rockster en chipmaker. Google komt ook met een mannelijke versie van alle dertien emoji’s. De emoji’s worden voorgelegd aan het Unicode-consortium. Dit is de organisatie die gaat over de introductie van nieuwe emoji’s.

Jonge vrouwen zijn de meest fanatieke gebruikers van emoji’s. De nieuwe emoji’s moeten meisjes en jonge vrouwen meer voorbeelden geven van de rollen die zij in de samenleving kunnen vervullen. Op deze manier krijgen vrouwelijke gebruikers niet constant “vrouwenberoepen” voorgeschoteld.

Emoji’s worden steeds diverser. Zo kan je tegenwoordig ook al de huidskleur van emoji’s selecteren. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe emoji’s zullen worden toegevoegd aan de Unicode emoji database.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.