“Facebook Messenger-app Bevat Spyware”

facebook-messengerEerder dit jaar heeft Facebook besloten om de Messenger-functie uit de standaard Facebook-app te halen en te vervangen met een stand-alone app, genaamd Facebook Messenger. Volgens cyberbeveilingsexpert Jonathon Zdziarski is deze app echter niet zo onschuldig en wordt deze app gebruikt om de gebruiker te bespioneren.

Jonathon Zdziarski heeft via Twitter laten weten dat de code van de Facebook Messenger app veel persoonlijke informatie binnenhaalt. Zo weet Facebook onder andere waar je op klikt, hoe lang je de app gebruikt, hoelang de app op de achtergrond draait en of de app horizontaal of verticaal wordt gebruikt.

De bovengenoemde gegevens zijn misschien niet erg verrassend of schokkend te noemen, maar het blijkt dat Facebook nog meer gegevens opslaat. Zo weet Facebook bijvoorbeeld ook op welke WiFi netwerken je zit en welke andere applicaties je op je toestel hebt geïnstalleerd. Wel liet Jonathon Zdziarski weten dat Facebook niet altijd inzicht heeft op deze gegevens.

Facebook staat al lange tijd bekend als een bedrijf dat weinig geeft om de privacy van de gebruikers. Berichten zoals deze doen het bedrijf dan ook geen goed. Toch blijft het aantal Facebook gebruikers ieder jaar weer flink stijgen.

via [technieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.