“Aparte Facebook Messenger-app Vanwege de Snelheid”

Facebook MessengerEerder dit jaar besloot Facebook CEO Mark Zuckerberg om Facebook Messenger uit de normale Facebook-app te halen en ons te verplichten een aparte Messenger-app te installeren. Niemand zat hier op te wachten en veel mensen vroegen zich af wat het nut hiervan is. Zuckerberg heeft nu laten weten dat Facebook Messenger sneller werkt via een aparte app en dit genoeg reden was om de dienst uit de standaard Facebook-app te halen.

Facebook heeft eerder dit jaar de beslissing genomen om de Facebook Messenger functie uit de Facebook-app te halen en mensen te verplichten een extra app te installeren. Mark Zuckerberg begrijpt dat veel mensen geen tweede app willen installeren, puur om één extra Facebook-functie te gebruiken. Toch was het volgens Zuckerberg een logische stap om Messenger een eigen app te geven.

Zuckerberg heeft tijdens een vraag en antwoord-sessie uitgelegd dat het verzenden van Messenger-berichten via de Facebook-app een behoorlijk tijdrovend karwei met omwegen is. Eerst moest je namelijk de Facebook-app opstarten, vervolgens moest de timeline worden geladen, om daarna over te schakelen naar het Messenger gedeelte. Ook was de concurrentie sneller en gebruikersvriendelijker, waardoor Facebook besloot om een aparte gebruikersvriendelijke Messenger-app te ontwikkelen waarbij je rechtstreeks in je Messenger gedeelte terechtkomt.

Ondanks het geklaag van Facebook gebruikers is vrijwel iedereen overgestapt op de Messenger-app en worden er dagelijks meer dan 10 miljard berichten verzonden.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.