Review Jabra STEALTH Headset

Review-Jabra-STEALTH-5De Jabra STEALTH is een Bluetooth headset waarmee draadloos telefoongesprekken kunnen worden gevoerd. Wij hebben dit product mogen testen en hieronder leest u ons oordeel.

Inhoud
Review-Jabra-STEALTH-1
Zoals gewoonlijk kijken we eerst even wat er in de verpakking zit. In de verpakking zit uiteraard de Jabra Stealth Headset, maar ook 3 oorgels en 2 oorhaken voor extra comfort, een USB kabel om de headset mee op te laden, een autolader en een gebruikershandleiding.

Bediening
De Jabra STEALTH maakt verbinding met de smartphone via Bluetooth 4.0 en NFC. De kleine headset is vooral bedoeld voor handsfree bellen, maar je kan via de ingebouwde voice control ook andere taken uitvoeren, zoals het beluisteren van je favoriete muziek of het opvragen van de laatste weerberichten.

Review-Jabra-STEALTH-3

De headset is voorzien van drie knopjes. Een aan/uit knop, een knop om inkomende gesprekken mee te beantwoorden of te beëindigen en een knop om stembediening mee te activeren. Ook is de headset voorzien van een klein led-lampje. Deze knippert blauw, groen of rood afhankelijk van de handelingen die worden uitgevoerd.

Review-Jabra-STEALTH-4

Een ingebouwde stem houd je op de hoogte van belangrijke notificaties. Zo krijg je onder andere te horen of je verbonden bent met een smartphone, hoeveel spraaktijd je nog hebt en wanneer je de headset moet opladen.

Wat ik persoonlijk wel mis is een volume knop. De volume is natuurlijk wel te regelen op je smartphone, maar het is prettiger als je je smartphone niet uit je broekzak hoeft te halen.

Kwaliteit
Het eerste wat opvalt aan de Jabra STEALTH is het formaat en het gewicht. De headset is zo klein en zo licht dat je na een aantal minuten al vergeten bent dat je een headset in je oor hebt zitten. Dit is één van de grootste voordelen van dit product.

Review-Jabra-STEALTH-2

De headset voelt ondanks de plastic knopjes en behuizing erg stevig aan. Het rubberen oordopje is zacht en flexibel waardoor de headset comfortabel in je oor zit. Het klepje voor de micro USB-poort is wel erg klein, wat het gevoel geeft dat deze met te veel kracht mogelijk afbreekt.

Op één acculading heeft de headset een maximale spraaktijd van 6 uur en een standby tijd van 240 uur, voldoende voor een lange autorit of werkdag. Mocht de accu toch leeg raken dan is de headset binnen 2 uur weer opgeladen. Ook het bereik van maximaal 33 meter is meer dan voldoende.

Find My Jabra
Review-Jabra-STEALTH-6
Waar wij ook nog even aandacht aan willen besteden is de Find My Jabra app. Met een formaat van 6.52 x 1.54 x 2.42 en een gewicht van nog geen 8 gram is de kans aanwezig dat je de Jabra STEALTH kwijtraakt. Dankzij de Find My Jabra app kan je zien waar je de headset voor het laatst hebt gebruikt. Zo kom je er al snel achter of je de Jabra STEALTH in je auto, op het kantoor of gewoon thuis hebt laten liggen.

Conclusie (Voordelen / Nadelen)
Voor een prijs van boven de €60 mag je een kwalitatief goed product verwachten. Gelukkig maakt Jabra deze verwachting waar en zijn er vrijwel geen nadelen op te noemen. Het product is stevig, licht en comfortabel. Ook zorgt de accucapaciteit voor voldoende spraak en standby tijd en beschikt de headset over vele functionaliteiten. De Jabra STEALTH is makkelijk te bedienen en de Noise Blackout zorgt voor goed verstaanbare telefoongesprekken.

Review-Jabra-STEALTH-7

Het enige wat ik persoonlijk mis is een volumeknop. Loop je in een luide omgeving en wil je het volume aanpassen, dan zal je eerst je smartphone uit je broekzak moeten halen.

Voordelen:
• Zit comfortabel in het oor
• Makkelijke bediening
• Veel functies
• Noise Blackout zorgt voor zuivere heldere gesprekken

Nadelen:
• Gemaakt voor rechter oor, links zit het Jabra logo op de kop
• De headset is niet voorzien van een volume knop

Prijs: De Jabra STEALTH kost €60 tot €80, afhankelijk van waar je de headset koopt.

Meer Informatie: http://www.jabra.nl

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.