WhatsApp Nu Als Webversie Beschikbaar

WhatsApp-Chrome-BrowserWhatsApp heeft een webversie gelanceerd van de populaire chatdienst. Dankzij de webversie is het nu mogelijk om WhatsApp te gebruiken op je pc. Momenteel is de dienst alleen beschikbaar via de Chrome browser.

Het gebruik van WhatsApp via de browser is nog wel een beetje omslachtig. Je zult namelijk eerst een QR-code moeten inscannen via de mobiele app en hiervoor moet je de nieuwste versie van WhatsApp hebben geïnstalleerd. De nieuwste versie is momenteel alleen beschikbaar voor Android, Windows Phone en BlackBerry 10, waardoor iOS gebruikers geen gebruik kunnen maken van de browser-variant.

Nadat je de mobiele app en de webversie met elkaar hebt gekoppeld kan je alle normale opties gebruiken via de browser. De WhatsApp-app op je mobiele toestel zal echter wel altijd online moeten blijven. Zodra deze offline gaat is het ook niet meer mogelijk om te chatten via de browser. Dit komt doordat berichten via WhatsApp en niet op een server worden opgeslagen.

De koppeling tussen de webversie en de app blijkt vooralsnog niet mogelijk op de iPhone doordat Apple dergelijke verbindingen van derden apps niet toestaat.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.