Chrome Voor Android Krijgt Betere Databespaar-functie

Chrome Android data saverVerschillende mobiele browsers, inclusief Chrome hebben een databesparingsmodus. Dit is ideaal voor wanneer je een trage internetverbinding hebt of weinig data over hebt. In de nieuwste versie van Chrome voor Android wordt deze functie uitgebreid.

De verbeterde “data saver” kan meer data besparen door afbeeldingen niet weer te geven. Om de functie in te schakelen ga je naar Chrome-instellingen en kies je het kopje ‘Databesparing’. Hier kan je de functie in- of uit- schakelen. Niet beveiligde pagina’s zullen vervolgens via de Google-servers geleid worden, waardoor de inhoud wordt verkleind. Hierdoor bespaar je data en worden pagina’s sneller geladen.

De meeste databesparing kan worden behaald op afbeeldingen. Daarom worden in India en Indonesië trage verbindingen van Chrome-gebruikers gedetecteerd en de meeste afbeeldingen niet meer automatisch geladen. De gebruiker kan via een knop aan de onderkant van de pagina kiezen om de afbeeldingen alsnog te laden.

Chrome Databesparing Afbeelding animatie

De nieuwe databesparingsmodus wordt eerst beschikbaar gemaakt in India en Indonesia, daarna zal de functie naar andere landen worden uitgerold. Het is niet bekend of de functie ook naar Nederland of België komt.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *